google language translate

flashVortex

Search This Blog

Tuesday, September 13, 2011

Sejarah - Malaysia tanahairku...???


Sejarah...

Ujudnya Malaysia sudah di rancang
















Kajian yang telah dijalankan oleh UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA dari Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polis kata nama MALAYSIA sudah ada pada tahun 1889 lagi.. perancangan penjajah barat memecah-belahkan dan melemahkan dunia Melayu sudah beratus-ratus tahun dirancang oleh FREEMASON -(NED)!


















Kritikan perancangan penubuhan negara MALAYSIA pada tahun 1937 oleh penasihat luar America (USA) Rupert Emerson yang membentangkan kertas kerjanya di HARVARD UNIVERSITY!.. 10 tahun selepas batu asas FREEMASON (gerakan sulit yang diasaskan oleh Yahudi) diletakkan di Northam Road di Pulau Pinang.. semasa perletakan batu asas FREEMASON tu pada tahun 1927, Rupert Emerson baru sahaja menjawat jawatan professor di Harvard University.. America (USA) panggil dia "specialist on nationalism in Asia" mungkin salah seorang ahli kuat FREEMASON nih..

















Di fitnah bangsa sendiri sehinga keluar umno

Mengenai sejarah sebenar penubuhan negara MALAYSIA dan INDONESIA, ketika bermula dan tak hairanlah kenapa FILIPINA pada suatu ketika dahulu pernah nak menuntut nama MALAYSIA, sebelum Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura dapat dahulu nama MALAYSIA.

Rupa-rupanya perancangan negara MALAYSIA sudah ada kertas kerjanya beratus tahun sebelum diisyhtiharkan "merdeka", dan yang amat jelas ialahkertas kerja penubuhan negara MALAYSIA serta kritikannya di HARVARD UNIVERSITY pada tahun 1937 oleh Rupert Emerson yang merupakan PENASIHAT LUAR USA pada ketika itu serta professor of political science and international relations in Harvard University

Dokumen rahsia USA mengenai penubuhan negara Malaysia bertajuk seperti dibawah telah dibuang oleh USA di dalam website rasmi dia setelah artikel mengenainya diterbitkan di Universiti Teknologi MARA.... kuat betul perisik CIA nih
"Foreign Relations, 1964-1968, Indonesia; Malaysia-Singapore; Philippines.Editor: Edward C. Keefer General Editor: David S. Patterson, United States Government Printing Office, Washington, 2001."

Dato Onn Jaafar : pengasas Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (PEKEMBAR), tulisan asal ڤرتوبوهن كبڠسأن ملايو برساتو atau nama sekarang telah diInggeriskan menjadi United Malay National Organisation(UMNO) atas sebab British mengharamkan semua parti yang tidak diInggeriskan

Ucapan terakhir Dato Onn Jaafar sebagai Yang DiPertua UMNO pada 26 Ogos 1951:

“Oleh kerana saya mempunyai beberapa peluang dapat melihat sesuatu gerak langkah, sesuatu perbuatan atau cadangan yang hendak dijalankan di Tanah Melayu ini; langkah-langkah dan perbuatan yang mendatangkan kebimbangan kepada diri saya sendiri.

…saya dapat peluang itu oleh kerana dapat melihat tempat2 yang tidak dapat dimasuki kebanyakkan orang. (adakah Dato Onn Jaafar sudah berjaya masuk ke dalam salah satu loji FREEMASON di Tanah Melayu ketika itu?) Melihat gerak langkah dan cadangan-cadangan yang hendak didatangkannya ke atas Tanah Melayu ini.

Malang mulut saya tertutup, malang saya berkata mulut saya ini tertutup tidak dapat menzahirkan kepada umat Melayu Semenanjung ini apa yang diketahui oleh saya dalam masa menyempurnakan pekerjaan2 dan tanggungan saya itu…“


Mungkin Dato Onn Jaafar dah berjaya masuk ke dalam salah satu loji FREEMASON di Tanah Melayu?

rujukan : (Mohamed Abid, 2003, muka surat 191-192)

Penubuhan salah satu loji FREEMASON oleh penjajah pada tahun 1927 di Pulau Pinang, upacara perletakan batu asas













Gagasan USA tentang Malaysia sepertimana yg dihasratkan Rupert Emerson (kemungkinan besar ahli FREEMASON) menjadi kenyataan pada tahun 16 September 1963 bilamana Singapura, Tanah Melayu (atau suka dikenal sebagai Malaya), Sabah dan Sarawak bersama-sama menubuhkan Malaysia. Brunei di saat akhir, menarik diri daripada menyertai Malaysia, dan kekal dibawah naungan jajahan Inggeris hingga ke tahun 1984. manakala Singapura pula menyertai Malaysia setakat tahun 1965.

Pendokong gagasan Nusantara Melayu Raya seperti Lim Chin Siong dan Said Zahari yang menentang penubuhan Malaysia sebagai projek kolonial A.S, juga beranggapan Singapura sememangnya sudah menjadi bahagian Tanah Melayu, tidak timbul persoalan tentang Singapura masuk Malaysia. Kita tidak akan semudahnya melupakan derita suatu pengorbanan cita2 masa lalu yg gagal. Perlembagaan rakyat dan gabungan Putera AMCJA, perang anti British darurat, dan kemerdekaan, Barisan Sosialis dan penangkapan ISA terhadap hampir kesemua wakil rakyat Parti Rakyat dan Parti Buruh, Adun, Ahli Parlimen, Ahli Pihak Berkuasa Tempatan, juga pemimpin bahagian dan cawangan, pengharaman pilihanraya majlis tempatan atas kemenangan hampir seluruh kerusi kepada Barisan Sosialis. Presiden Pas, Dr Burhanudin Al-Helmy juga turut merengkok di dalam ISA atas tuduhan kununnya menentang penubuhan Malaysia. Hal ini ditulis Pak Said Zahari, yang dipenjara ISA oleh Lee Kuan Yew di Singapura, selama 17 tahun tanpa bicara, dalam buku memoirnya “Meniti lautan gelora.”

Jadi bukan Tunku Abdul Rahman lah yang mencipta nama Malaysia. Jika begitu tertipulah kita gamaknya. Dan sudah tentunya juga mereka inilah yang telah mencatur dan mengatur (indirect rule) siapa yang patut memerintah dan generasi yang bagaimana patut dilahirkan oleh negara Malaysia itu kelak.

Realitinya, Dato’ Onn sudah dapat mengesan perancangan ‘mereka’ itu sedari awal lagi, malangnya orang UMNO telah dibutakan oleh dakyah barua British dan agen2nya sehingga ke hari ini. Akhirnya Dato Onn pula yang dihina dan dituduh talibarut British. (Mohamed Abid, 2003, p189)

Sesuatu yang besar pasti berlaku selepas era pemerintahan Najib Tun Razak kerana pencaturan Perdana Menteri Malaysia telah berakhir

"Kerajaan telah memilih Perang Besar" (sekarang namanya PUTRAJAYA).. sumber rasmi petikan ucapan ini : http://www.pmo.gov.my/ucapan/?m=p&p=mahathir&id=1692

Mengikut perancangan ILLUMINATI.. di mana FREEMASON telah bergabung dengannya.. Perang Dunia Ketiga mesti dijalankan disebelah Timur Dunia untuk membentuk New World Order : 1World Government, perhatikan huruf G dalam logo FREEMASON, ia merujuk kepada Government!

"...sent them away from his son Isaac to the land of the east."
(Genesis 25:6 New International Version)

Mengikut ramalan orang Yahudi berfahaman zionis yang sekarang sedang menguasai negara Israel serta parlimen USA (ditubuhkan oleh salah satu sayap gerakan mereka iaitu FREEMASON yang selepas itu sudah bergabung dengan gerakan Yahudi satu lagi dinamakan ILLUMINATI).. Keturunan dari Keturah/Quntura/Ketura iaitu isteri ketiga nabi Ibrahim selepas Hajar dan Sarah, akan mencabar kekuasaan mereka pada ketika dunia hampir kiamat dan Imam Mahdi atau nama lainnya Messiah akan lahir di Timur Dunia, sebelumnya Allah menurunkan Nabi Isa atau nama lainnya Jesus kembali ke bumi untuk membanteras Dajjal yang akan mengaku dia adalah tuhan sebenar, padahal dia menipu ( Samiri pada zaman Nabi Musa atau nama lain Moses yang Allah panjangkan umurnya hingga ke hari kiamat, setelah dia mengintai Nabi Musa yang dipanggil menghadap Allah, dia mengumpul bekas laluan malaikat jibril atau nama lain Gabriel, lalu dia mencipta "tuhan" berbentuk LEMBU yang diperbuat dari emas yang dikumpul dari seluruh kaum Yahudi dan selepas dia mentaburkan sisa-sisa tapak malaikat Jibril itu, tiba2 boleh bergerak dengan cergas untuk beberapa saat dan dia menyesatkan kesemua kaum Yahudi dengan mengatakan LEMBU EMAS, "lembu suci", "holy cow" itu adalah tuhan... cerita ini ada dalam Al-Quran dalam surah Al-Baqarah, dan ajaran Samiri ini kemungkinan besar dia adalah Dajjal dan masih menjadi kepercayaan kuat pengikut agama Hindu yang tamadun besar mereka bermula di Sungai Indus di India)

Dengan kepercayaan kuat Yahudi ini yang percaya bahawa suatu bangsa keturunan dari isteri ketiga Kunturah /Quntura/Ketura ini akan mencabar dan mengalahkan mereka, kebanyakan negara kuasa Timur cuba dilemahkan dan dipecahkan manakala kuasa barat cuba dikuatkan.. dunia Melayu dipecahkan kepada paling kurang enam negera - Malaysia, Indonesia, Filipina, Singapura, Brunei dan Timor Timur.. dunia Cina dipecahkan kepada China, Taiwan, Macao, Hong Kong.. dunia Korea dipecahkan kepada Korea Utara dan Korea Selatan.. cubaan menguasai Vietnam.. serta dibom teruk negara Jepun dan dibina pangkalan tentera termaju USA di Jepun, Filipina pelbagai lagi negara di seluruh dunia ini serta serta diberi bantuan ketenteraan melampau kepada Singapura (perhatikan sistemnya hampir sama dengan Israel semasa Israel menang peperangan 6 hari dalam hari dengan negara2 Arab) serta dihantar Jeneral Israel mereka mencatur strategi ketenteraan Singapura.. Lee Kuan Yew namakan mereka sebagai The Mexican.. serta dibinanya fahaman politik2 didunia ini seperti komunis dan sossialis moden yang pengasasnya sama iaitu Karl Marx yang berbangsa Yahudi, serta mahu seluruh dunia mengamalkan demokrasi yang juga sistem asasnya adalah rekaan Yahudi juga, juga dilagakan USA dan RUSSIA yang terletak disebelah timur dunia.. dan diciptanya GOOGLE dan FACEBOOK yang pengasasnya juga adalah Yahudi serta dibelinya YOUTUBE dan juga dikuasai kebanyakan media-media utama dunia, diasaskan juga HOLLYWOOD serta diasaskan kebanyakan syarikat2 studio perfileman di USA untuk pengaruhi seluruh dunia yang dinamakan GLOBALIZATION.

diantara perkara yang amat menghairankan juga bagaimana Anwar Ibrahim boleh menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia dengan amat cepat serta boleh pula dia rancang strategi Foundation For Future (sebuah pertubuhan yang sengaja direka oleh USA dan Yahudi untuk merancang politik di Asia) dan berkawan amat rapat dengan Paul Wolfowitz (perancang utama peperangan di Iraq dan Afghanistan)... manakala Najib pula seperti mengungkapkan misi utama ILLUMINATI atau FREEMASON ini 1World Government : New World Order.. serta pilihanraya Malaysia dulu semasa era pemerintahan Abdullah Badawi diadakan bertarikh "13" (suatu nombor keramat bagi pengikut FREEMASON dan ILLUMINATI).. dan apakah pentingnya nombor "7" dalam FREEMASON? letak batu asas FREEMASON di Pulau Pinang pada tahun 1927, perancangan dan kritikan penubuhan negara Malaysia pada tahun 1937 dan pengingsyhtiharan "kemerdekaan" negara Malaysia pada tahun 1957..















LUCIFER show 1World Government sign

































Fahaman FREEMASON, ILLUMINATI, ZIONIS ISRAEL..
They (no matter what race) who sold their soul to the ‘MASTER‘ to do all the above will be given the power:

a. to induce spiritual blindness

b. to convince

c. to convert

d. to corrupt


Politik dunia ini semuanya seperti sudah dirancang semuanya oleh FREEMASON dan bangsa YAHUDI.. di facebook tulis "what are you thinking" dan google sebenarnya ada satu pangkalan data khas serta graf dan macam2 lagi untuk mengetahui mengetahui apa sebenarnya manusia suka cari di internet... semuanya adalah perancangan yang amat rapi!

PENIPUAN DAN TINDAKAN MEMBELAKANGI SEJARAH














Apabila Negara menyambut kemerdekaan, seolah-olah Negara ini merdeka hasil perjuangan UMNO/BN sahaja. Mengapa tokoh tokoh pejuang kemerdekaan Negara yang lain seperti Dr Burhanudin Al-Helmi,Ibrahim Yaakub,Abu bakar Al – Baqir, Ahmad Boestamam tidak disebut seolah olah cuba dipadamkan dari sejarah tanah air moden oleh sejarahwan yang mempunyai kepentingan yang tidak jujur dalam mengkaji, mentafsir semua fakta sejarah.

Rashid Maidin

Jelasnya tokoh tokoh perjuangan yang mempertaruhkan nyawa itu dipadamkan dari sejarah Negara sebaliknya tokoh tokoh UMNO/BN saja yang diagungkan , pada hal UMNO/BN hanya wujud kerana menentang Malayan Union pada 11 Mac 1946 dan slogannya “ Hidup Melayu “ dan laungan “ Merdeka “ hanya digunakan oleh Tunku Abdul Rahman pada 5 april 1953 !.. Sedangkan parti parti seperti KMM.,API , PKM dan lain lain core business mereka ialah “ Merdeka “ dan itulah slogan perjuangan mereka setelah disemaikan semangat “ Asia untuk orang Asia “ oleh Jepun dimana mereka berjuang hingga ketitisan darah yang terakhir bukan jadi sebagai askar atau polis upahan British yang terdiri berbagai bagai bangsa di Malaya waktu itu seperti seperti bangsa Fiji,gurkhas dan lain lain bangsa yang nak kan sesuap nasi…..
“ ..slogan “ Merdeka “ inilah yang membuatkan Britih gusar maka British mengistiharkan parti parti tersebut “ haram “ dan ahli ahlinya ditangkap ataupun dibunuh kerana mereka dianggap sebagai “ penderhaaka” kerana menentang dasarnya dan manakala UMNO/BN adalah parti “ anak emas “ bagi British yang akan menjaga kepentingan British apabila Malaya di merdekakan.













Sebab itu laungan “ merdeka “ berani dilahirkan oleh UMNO/BN setelah ada MoU dengan British.
Sedangkan parti parti dan golongan yang enggan berkompromi dengan British sudah lama menyuarakan hasrat kemerdekaan seperti Parti Kebangsaan melayu Malaya ( 1945 ) dan Hiosbul Muslimin ( 1948 ) dan lain lain yang menentang British , dimana British meng”haramkan” parti parti itu serta mengecopkan sebagai “ penderhaka “ oleh BRITISH bukan DYMM Raja Raja Melayu dan Orang melayu sendiri… …sebagaimana British mengecop pejuang pejuang melayu seperti Mat Kilau, Tok janggut Tok Ku Paloh ,Haji Abdur Rahman Limbong, Datuk Bahaman …Apakah kita tidak ada “ maruah “ atau “ Jati diri “ sejarah tanah air kita yang sebenar telah diputarbelitkan oleh sejarahwan British dan “ Baruah” nya yang mempunyai kepentingan ???
Perlu satu anjakan paradigma dikalangan anak anak merdeka tentang penulisan sejarah tanah air bagi maklumat yang jelas bagi generasi akan datang melalui bahan dan bukti yang nyata yang masih terpampang di muzium luar Negara terutama di Negara negara penjajah tanah air bukan saja dari kajian dan tafsiran professor yang matlamatnya hanya gelaran “ PhD” nya.

Sejarah Yang Diseleweng

Nampaknya semakin ramai profesor kat Malaysia nih dah jadi profesor kangkung kerana ingin menjadi pengampu Umno/BN dan tanpa merasa malu, mereka sanggup merubah fakta sebenar mengenai erti sebenar penjajahan, naungi dan dilindungi. hairan juga kenapa Tunku Abdul Rahman menyebut 'Merdeka' kerana yang menyebut perkataan 'Merdeka' ini hanyalah untuk negara yang dijajah dan bukannya untuk negara yang dilindungi atau pun dinaungi.




















Profesor pun memperbodohkan rakyat Malaysia tentang sejarah dan kerana itulah kerajaan ingin mengkaji semula buku sejarah Malaysia. Dan mesti ingat kajian yang hendak dilakukan oleh kerajaan Umno/BN bukan bermaksud memperbetulkan apa yang ada sekarang ini tetapi adalah untuk pemperbodohkan lebih banyak lagi pemikiran rakyat Malaysia. Yang pasti, mereka akan lenyapkan terus pejuang-pejuang sebenar dengan menampilkan kehebatan para pemimpin Umno/BN yang semakin celaka.

Satu sumber tentang sejarah Malaya mengikut pandangan empayar British yang menyatakan bahawa Malaya adalah tanah jajahan mereka yang paling kaya. Mengikut sumber tersebut lagi, selepas empayar British terlibat dalam peperangan yang disertai oleh mereka, empayar British hampir muflis tetapi ianya di selamatkan oleh sebuah tanah jajahan mereka yang kaya dengan bijih besi dan getah dan tanah jajahan yang dimaksudkan oleh mereka ialah Tanah Melayu.

Hairan juga dengan para profesor-profesor kangkung ini yang bukan main hebat lagi mengeluarkan kenyataan bodoh semata-mata untuk menjadi pencacai Umno/BN yang semakin hari semakin celaka. Mungkin kita lagi hebat dari profesor-profesor kangkung ini dalam memahami erti dijajah dengan dilindungi. Sebelum tercetusnya peperangan dunia ke 1 dan 2, kenapa negeri-negeri yang berada di Tanah Melayu perlukan pelindungan British. Mereka pasti akan kata ancaman daripada Siam dan gerenti ini alasan mereka untuk mempertahankan hujah mereka.

Chin Peng Dan Bintang Tiga

Kalau setakat untuk dilindungi dari Siam, rasanya lebih baik Kelantan, Kedah, Terengganu bagi ufti setahun sekali kat Siam, ini baru dipanggil 'Dilindungi'. Bukan macam British, dah semua hasil kekayaan yang berada dalam negara yang 'Dilindungi' dibawa balik ke negara mereka, malah cukai kepala, cukai kelapa yang segalanya berbagai cukai dikenakan ke atas orang-orang Melayu.

Maka istilahkan yang kita sekarang ini pun masih lagi dijajah oleh anak emas British (umno/BN) yang mengenakan bermacam-macam cukai dan yang terbaru ialah cukai prepaid 6%, cukai kereta terpakai 12-30 %. Jangan berlagak nak laungkan 'Merdeka' kerana sebenarnya belum merdeka pun. Nak tanya sikit kat para pencacai penjajah umno/BN yang celaka, sebelum bapak umno celaka berambus, kita pakai mata wang apa??? Ringgit ker, RM ker atau pun mata wang British sebab ada yang masih simpan duit empat segi 1/2 cent Malaya yang tertera gambar dan perkataan Emperor King George VI. Apa pun, RM (Rosmah Mansor) tetap dihati kita semua.


Lihatlah betapa senang dan bahagianya pelapis penjajah umno/Bn mengenakan bermacam-macam cukai atas kita rakyat dengan tanpa segan dan silu seronok-seronok membeli cincin belian RM 73juta, Gelang RM 2.4 juta, beg RM 90,000-110,000 satu (mungkin ada rak khas untuk meletakkan beg-beg), kereta anak-anak benilai juta-juta RM dan shooping yang banyak RM-RMnya hasil dari penjajahan mereka keatas juta rakyat negara ini termasukkan 3 juta yang dikatakan menjadi ahli pecacai kepada penjajah umno/BN.

Siapa Barua Dan Siapa Pecacai British

Untuk apa yang kepastian apa yang ditulis ini, sila rujuk kepada PM British sekarang ini. Bukan main marah Brahim katak bila Mat Sabu kata Dato Onn dan Tunku adalah pegawai British dan di sinilah kita boleh lihat bagaimana banggang dan bodohnya para pencacai umno/BN. Kita boleh tengok sekarang ini, umno/BN lebih rakus dan tamak daripada bapak mereka (British). kalau kita nak jadi celaka senang saja, kita masuk saja umno/BN pasti kita akan jadi celaka dulu, kini dan selama-lamanya. Untuk maklumat, di sebalik gerakan yang dinamakan 'Bersihkan Najib'. Gerakan ini sebenarnya sudah lama bergerak dan bukan 3-4 bulan yang lepas seperti yang diperkatakan oleh banyak pihak.

Jepun Telah Memberi Kemerdekaan Kepada Malaya Dan Indonesia Sebelum Mereka Tewas.
Nampaknya kali ini panas isu tentang sejarah sejak Mat Sabu mengangkat Mat Indera sebagai wira. Kerana isu ini, semua penyelewengan Umno/BN akan terbongkar sikit demi sedikit tentang perkara yang berlaku sejak di zaman penjajahan British hingga kini. Para sejarahwan-sejarahwan yang menjadi pencacai Umno/BN terpaksa membuka kembali buku-buku sejarah mereka untuk mempertahankan segala penyelewengan Umno/BN terhadap sejarah. Dan masih ingat kata-kata guru sejarah dulu pada era 70 an yang menyatakan bahawa mata pelajaran sejarah telah diolah mengikut selera penjajah British.


Ibrahim Yaacop

Ramai yang tidak mengetahui bahawa Umno/BN dibawah naungan British ini tidak ingin Malaya diberi kemerdekaan dan kerana itulah slogan mereka ialah 'Hidup Melayu'. Para anak didik penjajah British (UMNO/BN) dengan angkuh mengatakan bagaimana Malaya nak merdeka jika jarum sebatang pun tak pandai nak buat. Mereka lebih selesa duduk dibawah ketiak penjajah British kerana pangkat dan kesenangan yang diberikan oleh penjajah British terhadap mereka. Kita boleh lihat dan dengar bagaimana kehidupan ala barat para pemimpin Umno di mana boleh dikatakan setiap rumah para pemimpin mereka mempunyai bar (ruangan untuk minuman keras).

Semasa penjajahan Jepun, Melayu yang bersekongkol dengan Jepun dianggap pengkhianat tetapi tidak bagi yang bersekongkol dengan penjajah British. Kita sendiri boleh fikir, baik penjajah Jepun mahu pun penjajah British, mereka tetap musuh kepada rakyat Tanah Melayu. Kita tanya pemimpin Umno/BN siapa yang bagi senjata kat komunis untuk melawan Jepun, China atau pun British. Kemana perginya para pegawai British semasa Malaya ditakluki Jepun dan apa pula jadi kat Melayu yang jadi barua British. Adakah mereka bersama-sama mengangkat senjata melawan Jepun atau pun menjadi talam dua muka kerana para pemimpin Umno/BN memang terkenal dengan sikap bermuka-muka seperti lalang sejak dahulu lagi. Bila penjajah British memerintah, mereka jadi barua British dan bila Jepun memerintah, mereka juga menjadi barua Jepun.


Sampai sekarang sikap mereka itu sudah menjadi darah daging mereka dan boleh tengok perangai mereka walau pun sudah 54 tahun merdeka. Sekarang mereka masih lagi menjadi barua kepada pendokong kehidupan mewah penjajah yang memperbodohkan rakyat (Rosmah -Perdana Menteri Malaysia) dengan membidik, membodek dan mengibas secukup-cukupnya sampai nak tercabut pergelangan tangan. Merekalah benteng dalam mempertahankan segala tindak tanduk yang dilakukan oleh Rosmah tanpa merasa malu. Kalau dah jenis barua, sampai bila-bila akan jadi barua. Itulah kebodohan yang diwarisi...

Mat Sabu

Semalam, Astro ada wawancara Datuk Azimu, bekas Senator dan veteran Umno Ulu Kinta. Bukan main berlagak lagi beliau mengutuk Mat Sabu dan PAS. Nak tanya juga beliau apa erti sebenar merdeka kerana salah seorang anak jagaannya adalah penagih tegar. Apakah bagi beliau erti kemerdekaan ialah negara sudah bebas dari penjajahan British...!!! Jika itu jawapannya, makin beliau tidak layak bercakap tentang kemerdekaan walau pun beliau seorang veteran Umno. Nak story sikit buat veteran-veteran Umno/BN haprak yang masih jahil tentang sejarah dan isu Mat Sabu.


Muhammad Indera

Dalam isu ini, Mat Sabu dan PAS tidak perlu meminta maaf tetapi Umno/BN dan sekutunya yang perlu meminta maaf terhadap rakyat Malaysia di atas segala tipu helah dan perkhianatan mereka terhadap rakyat. Rakyat telah dibohongi sampai ke akar umbi dengan memaparkan pemimpin mereka sebagai pejuang kemerdekaan dengar angkuh menggelar penentang penjajah British sebagai pengkhianat,Pejuang negara yang dimaksudkan adalah mereka yang bertugas sebagai anjing penjajah British semasa Tanah Melayu kembali dikuasai oleh mereka setelah Jepun menyerah kalah akibat serangan bom atom di Hiroshima dan Nagasaki pada 6 dan 9 Ogos 1945.


Mereka terbunuh akibat serangan sekumpulan komunis yang memperjuangkan kemerdekaan negara pada ketika itu dan diketuai oleh Muhammad Indera. sejarah ini telah meracuni pemikiran org org melayu..

Sedikit fakta untuk dikongsi bersama.


Serangan ke atas Balai Polis Bukit Kepong telah berlaku pada 23 Februari 1950 iaitu tujuh tahun sebelum negara kita mencapai kemerdekaan pada 31 Ogos 1957.

Harus diingat, keseluruhan anggota Polis yang diserang pada ketika itu adalah mereka yang berkhidmat atau melafazkan taat setia kepada British dan Queen Elizabeth, bukannya taat kepada Tanah Melayu dan Yang di-Pertuan Agong.
Jadi siapa sebenarnya yang mempertahankan Tanah Melayu dan Raja-Raja Melayu kalau bukan pejuang kemerdekaan yang dinafikan hak dari segi sejarah dan fakta itu?

Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman atau Muhammad Indera dan Abdullah CD??

(pemimpin Umno/BN) faham ker apa yang Mat Sabu katakan...!!!! Beliau bercakap semasa Malaya ketika itu masih dijajah oleh bapak kesayangan umno/BN (British) dan ini bermakna sesiapa sahaja yang menentang penjajah dianggap wira dan sesiapa sahaja yang bersekongkol dengan penjajah pula dianggap pengkhianat. Kita boleh baca sejarah mana-mana negara pun, itulah realitinya dan jika (Umno/BN) tak boleh terima maka pergi mampuslah semua. Mat Indera berjuang di Bukit Kepong 7 tahun sebelum Malaya merdeka dan Umno/BN ketika itu adalah barua kepada penjajah British. Jika pertempuran itu berlaku selepas merdeka, jangan kata (Umno/BN dan pencacainya), kita semua pun akan kata Mat Indera sebagai pengkhianat.

Let.Adnan

Bolehkah Majlis Fatwa mengeluarkan fatwa akan perjuangan Let. Adnan semasa era Jepun. Jika beliau berjuang atas dasar agamanya maka selamatlah beliau, bagaimana jika beliau berperang atas nama British...!!!

Walau siapa pun tanpa mengira Melayu ke, Cina ke, Sikh ke atau India ke, kita tetap dianggap sebagai barua penjajah atau lebih tepat ialah pengkhianat terhadap bangsa dan negara kita sendiri. Oleh itu disarankan agar all (Umno/BN) minta Majlis Fatwa mengeluarkan fatwa adakah kematian polis Melayu yang mempertahankan balai polis Bukit Kepong mati syahid atau pun tidak agar perkara ini jelas di mata rakyat Malaysia sebagaimana Mufti Perak, SS Harussani memfatwakan kematian jurugambar Bernama yang bertugas di Somalia, Noramfaizul Mohd Nor sebagai mati syahid fisabilillah. Syahid yang tidak menyamai kematian ibu mengandung atau nelayan yang mati lemas semasa mencari rezeki kerana itu adalah syahid dunia.


Dr Burhanuddin Helmy

Sebelum Jepun kalah dalam perang Dunia ke 2, pihak Jepun telah menjemput pejuang sebenar di era penjajahan British ke negara tersebut untuk membincangkan kemerdekaan Malaya dan Indonesia. Dr Buhanuddin, Ahmad Boestaman, Ibrahim Yaakub dan pemimpin Indonesia yang diketuai oleh Sukarno telah berlepas ke Jepun untuk merundingkan kemerdekaan dua Gugusan Tanah Melayu Raya. Sukarno sempat mengistyihar kemerdekaan Indonesia tetapi Tanah Melayu tidak sempat diisytihar merdeka kerana kekalahan Jepun kepada tentera berikat. Selepas Jepun kalah, komunis mengambil alih pemerintahan Malaya sebelum kedatangan semula penjajah British kembali menjajah Malaya dengan sokongan para pemimpin Umno/BN.

Haji Abdul Rahman Limbong yang terpaksa menghabiskan usianya di Mekah. Beliau telah dibuang negeri oleh penjajah British kerana perjuangannya untuk Islam. Di mana perginya pemimpin sekular Umno/BN ketika itu?. Ooooppppp lupa, Umno/BN celaka belum diperanakkan lagi oleh British.

Ahmad Boestaman

Biar sebanyak mana pun penipuan yang dilakukan oleh pemimpin Umno/BN yang menjadi anak emas penjajah British, ia akan tetap terbongkar. Bagi kita, memang sudah lama kita menganggap Dr Burhanuddin, Ahmad Boestaman, Ibrahim Yaacob, Rashid Maidin, Shamsiah Fakeh, Abdullah C.D, Ustaz Abu Bakar Baqir, Tok Janggut, Abdul Rahman Limbong dan semua yang menentang penjajahan British adalah wira sebenar. Dan para barua British yang terdiri daripada pemimpin Umno/BN itu adalah pengkhianat bangsa dan agama.



SELAMAT MEMBACA UTK ANAK2 MUDA YG MENCARI KEBENARAN..
UNTUK KITA SAMA SAMA CARI MENCARI SATU TITIK PERTEMUAN..
PERSAMAAN ANTARA KITA.. BUKAN PERBEZAAN ANTARA KITA..
KITA PERLU BERSATU MENJADI SEBAHAGIAN LEMBARAN SEJARAH ITU..


Bukan tujuan untuk berpolitik melalui petikan ini, akan tetapi merasakan banyak perkara yang bersangkutan dengan sejarah Semenanjong Melaka, kemudiannya ditukar kepada Semenanjong Tanah Melayu, yang terdiri dari pelbagai rumpun dan telah di'melayu'kan oleh penjajah Inggeris perlu dilihat dan dikaji semula, bukan setakat zaman kemerdekaan sahaja malah jauh lebih awal dari itu.

Solawat plz!!!!


Clip Video 10 Tahun Sebelum Merdeka...


video
clip01

video
clip02

video
clip03

video
clip04

No comments:

Post a Comment